Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Discussions with the attendees about the decision-makers from on high and their inabilities to cardone a real action so as to clean the messing-up situation on Urantia.
Here is the link to the audio-recording : https://fccdl.in/JlFVJElnar
See you all next Friday 06/10/2023, at 8pm local time and be cheerful.
2
General Discussion / Re: Science is catching up with reality
« Last post by Raz on September 29, 2023, 07:54:12 am »
3
TRANSLATIONS / 28.9.2023 – Wiadomości od Jezusa
« Last post by Andre_P on September 28, 2023, 12:48:57 pm »
Nagranie dźwiękowe po angielsku :
https://forum.serara.org/index.php?topic=20692.msg101977#msg101977
Pod: Lemuel, członek bohater
Kategoria / Temat : Tu są linki do nagrań, uwagi i plany / Lightline USA z środy, 27 września 2023 r.
«27 września 2023 r., godz. 15:49:53 »

Link do nagrania środowej Lightline z 27-go września 2023 r. Prowadzący - Lemuel

https://www.conferencecalling.com/recordings/1528070/251848/VCISPREC01_251848_20230927_110315

(Urywki z tego nagrania)

Niczego nie widzicie, niczego nie znajdujecie. Nie słyszycie niczego poza tą Linią Światła. Jest to niezwykle ważne, żębyście o tym wiedzieli i słuchali o tym, jeśli chcecie poznać stan. Obecny stan jest widoczny na Urantii. To nie są Misje. Jezus jest wcielony. Nie wiemy dokładnie, co Jezus ma na myśli. Z tego powodu nie wolno nam mówić o tym dalej. Nie znamy stanowiska, dlaczego to zrobił.

Nie wiemy, jak to zadziała. Nie powiedziano nam, że tak, ja jako Syn Stwórca normalnie i część jakiegokolwiek pojawienia się Jezusa, ale tym razem nie zapytano mnie, nie wiem, co to znaczy. W jednej chwili jestem Jezusem. W końcu Ron dotarliśmy do was wszystkich. Ostateczne dopuszczenie do mojego widocznego pojawienia się na Urantii nie zostanie przyjęte zbyt dobrze.

A teraz to do waszego solidnego rozważenia. Nie zamierzam wracać do ducha. Moja misja zaczyna się tego dnia i jest to 27 września 2023 roku. Ogłoszenie pojawi się około 14:40 czasu nowojorskiego. Nadal używamy Stanów Zjednoczonych jako naszej kwatery głównej, ponieważ są one najmniej dotknięte zagrożeniami wojennymi.

Dlaczego nie dać znaku, żeby ludzie mogli go zobaczyć i ogłosić ? Zrobię to. Ja Jezus zrobię to, ale dajcie mi trochę czasu. Chodzę pośród ludzi w centrum miasta. Nie ujawniam się. Nie chcę ogłaszać w konkretnej części kraju, w której dziś jestem, ale chcę wam to powiedzieć, że nadal jest to uważane za najlepsze duchowe obdarzenie, jakiego Michał kiedykolwiek dokonał w celu korekty. Kiedy pojawiłem się w pierwszym wieku naszej ery, Palestyńczycy kontrolowali Jerozolimę. Dziś tego nie ma. Kiedy się pojawiłem, dawno temu rządził Sanhedryn, świątynia. Dziś jest to między Sądem Najwyższym a Knesetem Izraela. Nie sądzę, aby któryś z nich dobrze służył ludziom. Pozwólcie, że pwiem wam, co o tym myślę. Co jest złego w tym, że znów pojawię się w Jerozolimie ?

Czy macie jakieś obiekcje ? To jest mój naturalny stan wcielenia. Jako syn Boży i jako syn człowieczy urodziłem się tam. Mama i tata mieszkali w jednym z bloków w domu w Nazarecie. Dziś jest to parking. Nikt nie wie, co jest pod tym asfaltem, ale ja wiem. Czy uwierzylibyście, że gdybyście się dokopali na jakieś 12 metrów w dół, wciąż jest tam moje małe naczynie. Zwykle karmiłem z niego moją młodszą siostrę, gdy miała około dwóch lat. Wciąż jest to tam w dołku, w jcałości. Nie porzucę tego małego naczynia z powodów, o których nie mogę wam powiedzieć. Moje uczucia są przy zakurzonych drogach Jerozolimy i przy małych bocznych dróżkach w Izraelu, jeszcze nie naruszonych przez wojnę. One wciąż są w mojej pamięci. Ukształtowanie terenu, mały strumyk, odsłonięte skały, wygląd nieba

Chcę teraz wrócić do domu. Jak to wpłynie na Misje ? Nie jestem pewien, czy to szalone. To ludzka rzecz sentymentalizm, ale chcę iść do przodu i z tego powodu Ron się rozdziera i ma powody, niektórzy z was też. O rany, czy jest to ogromna wiadomość ? Chcę być w domu, ale teraz muszę być odpowiedzialny. W porządku, będę odpowiedzialny. Misje odbywają się zgodnie z datą i godziną, Ron to właśnie powiedział : 23, 23-ci września. Ze względów państwowych jest to czas letni w Nowym Jorku, to okropny sposób na określenie czasu na Wschodnim Wybrzeżu.

A teraz jestem Jezus, jeszcze raz, ten z Nazaretu. Kocham mój rodzinny Nazaret. Nie ma tam żadnych komplikacji. Jerozolima ma. Uwierzcie mi, że nigdy nie nazywano mnie synem Józefa, ani Marii. Oto Józef, mój ojciec. Cóż, Ron, w końcu zmusiłeś mnie do mówienia. Zginąłem straszną śmiercią. Kamienie spadły na mnie. Nie mogłem oddychać. Gdyby ktoś podniósł te skały, żyłbym z Jezusem do końca, ale skały były duże, były ze ściany pałacu Heroda. Musiał go odbudować, a kiedy w końcu podnieśli te skały, już odszedłem. Bardzo niewielu wie to, co ty wiesz Ron. Znasz całą historię. Nie opowiadałeś tej historii głównie dlatego, że prosiliśmy cię o zachowanie jej w tajemnicy.

Ty Ron jesteś zbyt cenny, żeby opuścić Urantię, ale natura, jak powiedziałeś Ojcu dziś rano, nie słucha. Mówi, że zrobi to, zrobi tamto. Nie możecie mnie powstrzymać. Jestem zaprogramowana, jestem zabójcza. Jesteś stary, więc się mylisz. Tak jak wielu z was. To może kosztować, ale modlimy się. I to jest Jezus, który się modli. To się nie zdarzy.

Ron, twój głos pogłębi się na tyle, żebyś był słyszany jako Jezus, ponieważ nalegam, żebyś był pierwszym sługą, który kiedykolwiek znalazł się w Stanach Zjednoczonych lub na świecie Urantii.

Patrzymy na Sadlerów, szczególnie na dra Williama S. Sadlera, który był tym, który organizował produkcję piątego epookowego objawienia. Nie wszyscy słuchający tutaj o tym wiedzą. Był nie tylko chirurgiem serca, był także psychologiem, a jego żona Lena również była lekarzem i psychologiem. Co za potężny zespół. Działali przy 533 Diversity Parkway w Chicago, Illinois. Nazywali to miejsce rezydencją. To tam nadal działa i ma siedzibę Fundacja Urantii.

To piękny, stary dom. Zamieszkał tam, przypominam wam, to była prawda, duch małej dziewczynki. Miała cztery lata, kiedy zginęła w pożarze. Obudziła się i weszła do rezydencji. Lena ją zobaczyła. Pomogła ją wychować, ale mała dziewczynka znikła w nocy. Nikt nie mógł jej znaleźć. Była mirażem lub czymś w tym rodzaju. Ludzie są prawdziwi.

I na koniec to do ciebie Ron, ty nie będziesz zjawą. Prawda jest taka, że to nie są żarty na ten temat, ale ty się uśmiechasz i zastanawiasz się nad tymi wszystkimi, którzy są bez ciała i powiedziałbym szorstko, panie i panowie, nazwijcie go duchem, jeśli chcecie.

Właśnie teraz, w paśmie atmosferycznym wokół Urantii, które jest pełne gazów, w których dusza może żyć, gdy opuści ciało. Jest tu około 600 000 duchów. Żaden z nich nie chce być duchem i muszą czekać na autobus, aby udać się do światów-mieszkań. Jest to możliwe dzięki transportowi przez serafinów. Zostajesz umieszczony na plecach w małej szafce serafina, anioła. On cię usypia i podróżujesz przez około dwa dni do światów-mieszkań i zaczynasz życie od nowa. Ta mała dziewczynka w końcu dorastała w morontii. Sadlerowie nigdy więcej jej nie widzieli. Ona jest na światach-mieszkaniach, na piątym świecie. Przywitała się z Ronem i Ron powiedził : Ty mały urwisie, musisz mi kiedyś opowiedzieć, jak pracujesz, a ona powiedziała, że tak zrobi.

I w końcu tu Jezus. Moim domem będzie Nazaret. Wracam do domu, ludzie. To będzie mój dom. Nie znajdziesz mnie, ale Fundacja Magisterska dostanie moje rachunki, Ron i ty je zapłacisz. Dziękuję ci.

I wreszcie zapewniłeś, że 2709 Sunset Lane - twój dom należy do Fundacji Magisterskiej, jako biuro i może jako dom dla twojego szefa, który jest teraz dostępny dla mnie w Nazarecie, w moim centrum administracyjnym. I w końcu, jestem wcielony ludzie. Nie jestem na Środkowym Zachodzie. Jestem na Wschodnim Wybrzeżu. Będziecie musieli mnie znaleźć. O tak. Będę przemawiał w telewizji i zamierzam postrząsnąć kimś, kto nazywa się McCarthy, kimś, kto nazywa się Biden i kimś, kto nazywa się Putin, żeby się upewnić, że zachowają pokój. Nie ważcie się myśleć o wojnie.

Chiny, Korea Północna, Singapur, Australia, Indonezja, wszystkie te obszary są całkiem pewne, że nadchodzi wojna nuklearna. Nie liczcie na to. Wypadki się zdarzają, ale nie liczcie na to.

A teraz z dobrym humorem. Żegnam się i życzę wszystkiego dobrego, aż do naszego ponownego spotkania.

Dziękuję Jezu. Do spotkania znowu. Dziękuję za nas wszystkich.
4
Threads for New Transmissions / Re: JESUS IS HERE
« Last post by occerpa on September 28, 2023, 11:44:15 am »
[color=rgba(0, 0, 0, 0.87)]
732 / 5.000
[/size]
Resultados de traducción
Resultado de traducción
Greetings Clency, I can understand very well your attitude in relation to this extraordinary announcement, and there is no doubt that there are enough reasons for us all to think alike. As far as I am concerned, I think the following: By force, by the privilege of being part of this fortunate circle of humans that through our suigeneris leader such as Ron Besser, we remain in contact with the most truthful news from heaven and earth, it is our most sacred commitment, to believe everything that is published on this site, a thousand times, even if we are informed otherwise every time. And it is much better to rejoice and then be disappointed, than to regret having doubted; thus the joy will be double for us. Thank you

star_border

[font="Google Sans", sans-serif]​[/font]

[/size]

[/font][/color]
5
« Last post by Clency on September 28, 2023, 09:15:40 am »
JESUS’s incarnation on the planet Urantia is certainly a good reason for rejoicing, but I am sorry to say that it is not the first time that this big news was announced in the past, it was even said that HE is walking somewhere, “incognito”, among people in the streets. As for my part, I will wait quietly for His appearance through the media before opening a bottle of champagne (a French way of welcoming a good news).
6
Threads for New Transmissions / "New time"
« Last post by Rene A Duran on September 28, 2023, 05:37:10 am »
"New Time"

By: The Pleiadians.
 Transmitter: Evelio Rivas

El Salvador September 20, 2023 5 a.m.

Evelio:
 My God, my Lord, I thank you for life. I beg you to prepare my mind and my heart to receive messages from the Celestial Family. At the same time, I ask you to provide a channel free of interference.

The Pleiadians:
 "We are the PLEIADIANS, it is evident that we resist the hard times at your side and as you are not the only one of us incarnated in this sphere, so we have always remained close to you, motivating hope and work, unfortunately, many of us Ours have fallen into the torpor that for centuries anesthetizes them, today that they already constitute a bond between you, we are pleased with this relationship that in fact has arrived thanks to work. Here we call work a clear and definitive fact, we would say that it is about thinning the wall that It separates you from the things that are on this side of the veil. It is an act, we would say, fortuitous in some way, a product of the search for light in each one. But the moment has come to arrive at the understanding that only when the ego is devastated or dead does it become thinner. the fence

"Thus, all work in this direction will connect you directly to us. We truly believe that each one will put in the effort that ensures this achievement and consciously drives you to climb higher levels from where we can cooperate more intensely with you. The induction that the V.M. has been vital has been. SAMAEL AND RABOLÚ will show before you.

"Today, we find ourselves with updates to the techniques for disintegration and it has been a challenging path to encourage new forms since part of the rebellious manipulation consisted of dogmas and the tendency not to change is supported by mistrust and ultimately has been fear .

"We celebrate that you are understanding your free will and looking more practically at this matter of Divinity that we are not even remotely what you think, it is inadmissible to fit into your images, your set of images about God is very far from reality, this is the denominator in the human conglomerate, so that your free will constitutes the entrance to this new course that opens today for this Group 11:21 and we hope you find success.

"We are the PLEIADIANS taking a step back and happy with your progress, have a good day everyone."

Evelio:
 Pleiadians Brothers, we are very grateful to you, we have to recognize it in this life, I have memories of you all the time, thank you for loving us and taking care of us, we love you too, welcome to Earth and at whatever time you decide to do so, thank you.

End.

Evelio.
7
« Last post by Lina on September 28, 2023, 05:24:50 am »
Yes Lemuel, it was a great emotion to hear live from JESUS, through Ron, the GREAT NEWS OF HIS INCARNATION which took place on this very day.

An event awaited for centuries by all humanity, which opens our hearts to great epochal changes on our planet and beyond.

He also moved us when he spoke about his house in Nazareth and the saucer with which he fed his little sister.

Dear friends, let's rejoice, the world will change!

Thank you CHRIST JESUS!

Lina
8
« Last post by occerpa on September 28, 2023, 01:42:35 am »
At this hour, I join Lemuel in also expressing my supreme joy for the incredible news of the incarnation of Jesus of Nazareth, the one loved by all. Welcome to this your world of the cross, thank you Father Christ Michael for allowing us to participate in this most desired event. Thank you very much Ron
9
Threads for New Transmissions / JESUS IS HERE
« Last post by Lemuel on September 27, 2023, 16:50:26 pm »

On today´s Lightline, Wednesday, 27 Sept 2023  we heard direct from
Jesus´ own lips the official announcement of His Incarnation which took
place at precisely 14:00 hrs York time.

It seems almost unbelievable that after so many years of waiting He is 
actually here amongst us. How can one put into words the significance of 
such awesome and wonderful news?  I cannot!  

I leave it to others who are more erudite than I.

I am overjoyed that it was transmitted through Ron on my Lightline today.

Lemuel

10
AUDIO TAPE Links - Comments - Schedule inside / LLUSA WEDNESDAY 27 SEPT 2023
« Last post by Lemuel on September 27, 2023, 15:49:53 pm »

Link to the recording of Wednesday Lightline, 27 Sept 2023 host Lemuel.

https://www.conferencecalling.com/recordings/1528070/251848/VCISPREC01_251848_20230927_110315
Pages: [1] 2 3 ... 10