Author Topic: 18.9.2023 - Druga strona zasłony informuje  (Read 62 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andre_P

• Hero Member
    • View Profile
    • Email
18.9.2023 - Druga strona zasłony informuje
« on: September 18, 2023, 04:18:39 am »
Ta sama wiadomość po angielsku :
https://forum.serara.org/index.php?topic=20623.msg101838#msg101838
Podał : Rene A Duran, starszy członek
Kategoria / Temat : Wątki nowych przekazów / Druga strona zasłony informuje
« 17 września 2023 r., godz. 13:37:21 »

Druga strona zasłony informuje

Od Dostrajacza
Przekazujący : Evelio Rivas
Salwador, 15 września 2023 r., godz. 5:00

Evelio : Mój Ojcze, mój Boże, dziękuję Ci za tchnienie i życie. Proszę, Panie, przygotuj mój umysł do odbierania wiadomości od Niebiańskiej Rodziny i zapewnij kanał wolny od zakłóceń.

"Tu twój Dostrajacz. Wskazuję, że ciągłym wyzwaniem jest rozwijanie zdolności, które nieustannie oświetlają psychologię, a to dlatego, że będąc z siódmego i ostatniego zakonu inteligentnych dzieci, należy się spodziewać, że urodzisz się w istocie bez wewnętrznych zdolności. Musimy wypełnić tę filozoficzną krainę, którą jesteśmy, wiedzą o atrybutach Światła i nie zostaną one wyrzucone bez wysiłku i poświęcenia.

Chcę powiedzieć, że przez cały czas macie wolną wolę, aby prosić o pomoc w tym zadaniu i że nigdy nie zaniedbujemy z naszej strony słuchania waszych wezwań. To, co wydarzyło się wtedy na Urantii, to fakt, że życie pogrąża się w chaosie, jakby Bóg nie istniał i czyni nas dumnymi. Ludzie osiągają zewnętrzne cele, które są warte zero punktów, jeśli chodzi o podsumowanie zapasów.

Stało się tak, że nadal wierzycie, że jesteście jedynym zamieszkałym światem. Wierzycie również, że jesteście jedynymi inteligentnymi istotami i nie w pełni rozumiecie, że buntownicy przeciwko Stwórcy prowadzili was przez ponad 200 000 lat od wybuchu buntu. Zakładacie, że w tym systemie nakreślonym przez buntowników jest jakieś dobro. Zupełnie zapomnieliście, że dogmaty i paradygmaty was w tym blokują i nie przypisujecie żadnej zasługi sprawom wspólnoty. Pozostawiacie to do zrobienia komuś innemu. Oczywiście cała siła, które doprowadziłyby was do spotkania ze Światłem, została zdeformowana i przyjmujecie to z radością. Gdybyście mogli nawet z daleka znaleźć powody, żeby czuć, że wasze przeznaczenie jest chwalebne i pełne Światła, ale dzieje się tak dzięki wolnej woli. Tak więc buntownicze panowanie nad różnymi dziedzinami Ludzkiej wiedzy jest peklowane, żebyście się nie obudzili do nowej rzeczywistości, więc obserwujecie jak powstańcy blokują informacje, które przechodzą z drugiej strony zasłony na trójwymiarową scenę.

W rzeczywistości oni, nasi przeciwnicy, widzą koniec swoich rządów z nieznośnym niepokojem i trzymają się najgorszego, żeby zbojkotować dojście informacji. Wiedzą, że misje zostały zorganizowane w tym celu i chcemy, żebyście się zatrzymali i spojrzeli na to. Z drugiej strony, po prostu nasza cierpliwość w czekaniu na was jest nieskończona, ale coś musi być jasne : W rozległym wszechświecie przestrzeni i czaso nie ma świata oddzielonego od Stwórcy i Urantia nie będzie wyjątkiem. Plan pomocy będzie kontynuowany i jak wyraził to Czcigodny Mistrz SAMAEL, istnieje zapał ze strony siostrzanych ludzkości, żeby nam pomóc i nadszedł czas, żeby Być albo nie być na tej sferze. Będzie to, co ma Być i nie będzie tego, co ma nie być.

Tu twój Dostrajacz. Przerywam na tym to skupienie się na ziemskiej kondycji i nie zapomniałem, żeby tego dnia życzyć ci wielu sukcesów, a także twoim towarzyszom."

Evelio : Mój Ojcze, mój Panie, wiem, dziękuję Ci ogromnie. Proszę o Twoją siłę i światło, Panie. Zawsze jesteś mile widziany. Dziękuję.

Koniec

Evelio