Author Topic: 10.11.2024 – Lemuel z Dostrajaczem opowiadają o Duszy  (Read 157 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Andre_P

• Hero Member
    • View Profile
    • Email
10.11.2024 – Lemuel z Dostrajaczem opowiadają o Duszy
« on: November 10, 2024, 09:00:02 am »
Link do wiadomości po angielsku :
https://forum.serara.org/index.php?topic=21723.msg104274#msg104274
Napisała : SongatSunrise, starszy członek
Kategoria / Temat :Linkli do NAGRAŃ DŹWIĘKOWYCH, uwagi i plany / Przekaz dźwiękowy : TWOJA DUSZA II
« Odpowiedź nr 1, 8 listopada 2024 r., godz. 16:55:02 »

Bardzo dziękuję Lemuelowi za tak przemyślaną i inspirującą lekcję w Light-Line ! Zrobiłam kilka „notatek”. Mam nadzieję, że będą one pomocne dla naszych czytelników.

Witam wszystkich, dzień dobry w piątek 8 listopada 2024 r. Tu Lemuel Jestem w Geronie. Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku. Będziemy kontynuować ten sam temat, o którym rozmawialiśmy ostatnio.

Twoja Dusza.
Mam do was pytanie, raczej my. Jaka jest z waszą duszą ? Jak sobie radzi ? Jest jak dziecko. To wasze dziecko, które potrzebuje karmienia, żeby rosło silne i zdrowe.

Więc czym karmicie swoje duszę ? Mam nadzieję, że już wiecie, że wasze dusze potrzebują miłości, kochających myśli, kochających słów i kochających czynów, troski, współczucia, cierpliwości, akceptacji, przebaczenia i wszystkich tych rzeczy, które mieszczą się pod parasolem miłości.

To, co napędza wasze przyszłe ciała, wasze dusze, to myśli, słowa i uczynki miłości. Kiedy umieracie, opuszczacie swoje ciało, ale możliwość waszego zmartwychwstania zależy od stanu waszej duszy.

Wasza dusza, którą przyniósł wam fragment Ojca, jest z wami od dziecka. Kiedy umrzecie, wasz Dostrajacz Myśli będzie czekał na was w świecie-mieszkaniu, który jest jednym z tak zwanych niebios.

Jeśli wasza dusza urosła i dojrzała, to rzeczywiście zostanie wskrzeszona i stanie w sali zmartwychwstania. Wkrótce potem nadejdzie czas i DM ponownie do was dołączy. Nie zobaczycie go, ponieważ wasza dusza nie może go zobaczyć. To czysty duch i fragment Miłości i światła Ojca.

Mam nadzieję, że wszyscy staniecie się bardziej świadomi tej ogromnej odpowiedzialności, którą wszyscy macie, żeby się upewnić, że pielęgnujecie w sobie duszę-dziecko. Pamiętajcie, że to wasza dusza i tylko wasza dusza może kontynuować ścieżkę wznoszenia, aż do Ojca, w towarzystwie waszego Dostrajacza Myśli.

Pamiętajcie, że jest to najważniejsza praca, jaką możecie wykonać dla siebie wciąż żyjąc w ciele.

Dostrajacze Myśli badają waszych przodków, zanim do was przyjdą. Znają możliwości waszych duchowych darów. DM muszą stać się osobiste. Potrzebują i chcą waszej osobowości. Mówimy, że Ojciec, fragment Ojca w was i każda normalnie myśląca osoba na tej planecie, chce się połączyć z waszą osobowością. To znaczy, że Stwórca chce stać się jednością ze swoim stworzeniem. Wow. Tak, w istocie.

Tak więc stworzony człowiek staje się jednością ze Stwórcą. To jest zespolenie w przyszłości. DM zyskuje waszą osobowość, a wy zyskujecie w sobie czystego ducha Ojca. Nie ma nic ważniejszego, wspanialszego, bardziej chwalebnego, co każdy z was może jeszcze uczynić w ciele.

Więc przyjaciele zapamiętajcie te słowa.

Teraz mówi Lemuel. Myślę o moim osobistym doświadczeniu, które miałem wiele lat temu, które uświadomiło mi odpowiedzialność i radość z wiedzy o tym, kim się stajemy.

Przypominają mi się rzeczy, o których rozmawialiśmy. Już w 1957 roku zwrócono moją uwagę na pewne rzeczy. Podszepty pojawiły się w 1960 roku i później. Czytałem wszystko, co wpadło mi w ręce. Czytałem o doświadczeniach innych ludzi, to prawda, ale co z moimi własnymi ?

Mój DM sprawił, że zacząłem myśleć o tym patrząć nie na zewnątrz, ale raczej patrzeć do wewnątrz. Jest wiele innych rzeczy do przeżycia poza tym, co jest na zewnątrz. Jako koncepcja - patrzcie do wewnątrz. To wymaga czasu.

Miałem wiele szczęścia i wiele błogosławieństw w moim życiu. Nadal macie swoje obowiązki żyjąc na zewnątrz, ale pamiętajcie o swoim dziecku, swojej Duszy. Upewnijcie się, że macie kochające myśli, słowa i czyny każdego dnia, proszę, a wtedy wasz DM pomoże wam wiedzieć, kim, czym i dlaczego tu jesteście.

Jestem pewien, że to rozumiecie.

To był niesamowity tydzień, tragedia z całą powodzią w Walencji, a w Stanach Zjednoczonych wszyscy znacie wyniki wyborów. Nawet tutaj, w Hiszpanii, nie możemy w to uwierzyć. Zobaczymy, co się wydarzy od teraz do stycznia. Moi drodzy bracia i siostry, dziękujcie Ojcu, zwłaszcza że On żyje w was. Dobrze ?

Tu Lemuel i mój Umiłowany, którzy na razie żegnają się z wami.

Dziękuję ci Lemuelu ! S@S