Author Topic: 20.12.2024 - Miłość warunkowa i bezwarunkowa  (Read 659 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Andre_P

• Hero Member
    • View Profile
    • Email
20.12.2024 - Miłość warunkowa i bezwarunkowa
« on: December 20, 2024, 10:00:50 am »
Ta sama wiadomość po angielsku :
https://forum.serara.org/index.php?topic=20728.msg102040#msg102040
Kategoria / Temat : Wątki nowych przekazów / Miłość warunkowa i bezwarunkowa. MICHAŁ NEBADOŃSKI

1) Przekazał : Dominick O, administrator, starszy członek
« 19 grudnia 2024, godz. 23:02:18 »

Warunkowa i bezwarunkowa miłość
MICHAŁ NEBADOŃSKI
Czwartek, 19 grudnia 2024 r., godz. 9:59 - 11:41
Odebrane przez : Dominick O

Tu Michał Nebadoński. Rajski stan znany jako bezwarunkowa miłość jest podstawą wszechświatów czasu i przestrzeni. Bezwarunkowa miłość jest ideałem Rajskiej Trójcy, Wyspy Raju jako idealnego stanu. Pracuję niestrudzenie we wszechświecie Mojego stworzenia, aby wprowadzać tę bezwarunkową miłość zarówno w stworzeniach jak i w stworzonej rzeczywistości, aby spotykały one ten stan, który określacie jako bezwarunkową miłość.

W ogrodzie, w małżeństwie, w waszych relacjach domowych jesteście w relacji do wszystkiego wokół was i przy was. Dlatego istnieje czas i przestrzeń oraz zamieszkujące je osobowości - szczególnie te z was, które pochodzą od zwierząt - od materii w ramach naszego Zakonu Synostwa - jesteście „niskimi” ludźmi. (Niskimi, mówiąc o waszym statusie pochodzenia jako najniższego szczebla na drabinie fazy duchowej, jesteście najniższym stanem czystego ducha w momencie waszego powstania, waszych narodzin.)

Nauka o bezwarunkowej miłości jest szczerze mówiąc ideałem, którego nigdy nie spotkacie w ciele, bo trzeba nieskończoności, żeby ją posiąść. Możecie uzyskać przelotny wgląd, z pewnością wiecie o jej ideale, le nie powinniście dążyć do spełnienia tego ideału w jakikolwiek trwały sposób, ponieważ jest to niemożliwe. Dlatego musicie zrozumieć bezwarunkową miłość w bardziej odpowiednim kontekście, żebyście mogli mieć satysfakcjonujące życie wspierając warunki, które kształtują wasze codzienne życie we wszelkich jego tajnikach i figlach.

Musicie spotykać się z otaczającymi was warunkamii. Musicie sprostać nieznanym warunkom swoich bliźnich i musicie wspierać i ustanawiać te warunki, które będą wykorzystywały powód dla którego żyjecie.

Zwierzęta poprzez inteligencję swojego DNA, umysł ssaków, dają wam wgląd w to, co wpływało na was do tego momentu. Z pewnością nie było bezwarunkowej miłości w ewolucji stworzenia Mojego wszechświata, który zamieszkujemy.

Starajcie się poznać jedyną i prawdziwie bezwarunkową miłość, która istnieje. Ironia polega na tym, że ona istnieje w was. Możecie wpływać na swoją relację z nią. Jest to źródło naszego ostatecznego Stwórcy, samego Uniwersalnego Źródła Stworzenia, które nazywamy Ojcem, naszym Uniwersalnym Ojcem

W cudowny sposób ta bezwarunkowa miłość emanuje nie tylko z centrum wszystkich wszechświatów, jakim jest Wyspa Raj, egzystencjalny dom Rajskiej Trójcy, ale także siedziba Ojca.

Jestem (Michał Nebadoński) tego pochodzenia. Stamtąd pochodzę. Stwarzam we wszechświecie czasu i przestrzeni, a Moje dzieło jako Jezusa, stworzyło warunki, w których nasz Ojciec żyje bezwarunkowo w najniższym duchowym stworzeniu.

Macie ten wspaniały dar. Macie w sobie tę bezwarunkową miłość i wy razem jesteście w stanie wspierać tę warunkową miłość czasu i przestrzeni oraz ewolucji, a także wasze wznoszenie, waszą pielgrzymkę do stopni duchowych, kiedy nie jesteście już skrępowani warunkami życia materialnego i niematerialnego, nieuniknioną śmiercią i wchodzicie do królestw wiecznego życia na drodze do stania się podobnym do naszego Ojca i spotkania się z nim.

Waszym pierwszym miejsce docelowym będzie być ze Mną i nie mogę się doczekać, żeby was powitać, czy to w Moim Królestwie, czy też kiedy zstąpię do was, aby przynieść ją tam, gdzie mogę, w warunkach Mojego stworzenia.

Dziękuję i życzę miłego dnia. Wam.

2) Napisał : Lemuel, członek bohater
« Odpowiedź nr 1, 19 grudnia 2024, godz. 23:35:53 »

Cześć Dominicku. Bardzo ci dziękuję za opublikowanie tego przekazu. Czytanie słów naszego Syna-Stwórcy na temat Bezwarunkowej Miłości jest takim błogosławieństwem i przyjemnością, a także pouczającym przypomnieniem, że wszyscy mamy ten stan w sobie, który możemy odkryć i nauczyć się go wyrażać, choć w rozcieńczonej postaci.

Lemuel

Offline Jose Evelio RivasPortillo

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
    • Email
Re: 20.12.2024 - Miłość warunkowa i bezwarunkowa
« Reply #1 on: December 28, 2024, 23:43:18 pm »
Grupo 11:21 Phoenix AZ. 
"LA CURVA DEL DESPERTAR"
Por: El Ajustador de Pensamientos. 
Evelio Rivas. 
El Salvador, 28 de diciembre de 2024, 6:16 a.m.

El Ajustador de Pensamientos:
"Yo soy tu Ajustador, hoy abordaremos el tema de la curva del despertar"
"En tu existencia presente has visto pasar a muchas personas, y te haces preguntas ¿como lograr que sintonizen con el ser, queremos expresar que la paz interior es vital para que la curva del despertar se enrumbe hacia arriba, cuando revisamos la vida de estas personas que te llaman la atención encontramos respuestas a tus interrogantes, el asunto está definido por los actos de elección libre, así que la calma y la paz interior son vitales para actuar en consonancia con el ser, es por los actos que estas personas pasaron lejos del despertar"
"La calma da la oportunidad de elegir mejores actos, y vas quitando alimento a elementos que caracterizan las rutinas, las rutinas son alimento para ciertos yoes que las han perfilado, es claro, que la calma es como una búsqueda de mejores opciones, cuando eliges calmarte te sitúas en el proceso de cambios, estás a la espera de cosas nuevas y tus rutinas pueden entrar en la dinámica de reajuste constante"
"Cómo puedes ver ayudar a una a una raza resulta todo un desafío, claro, que no todo el drama terrestre es responsabilidad de sus moradores, la rebelión lleva responsabilidad, y llegó el instante de enderezar esta esfera hacia el PADRE UNIVERSAL"
"Nuestros socios deben encarnar la paz a toda prueba, es difícil confiar en un carácter cambiante y voluble, nuestras determinaciones para tratar a una esfera como Urantia están basadas en la paciencia, aguardamos con dulzura a que elijan cambiar, volvemos a llamar a la paz y convivencia armoniosa de todos los pueblos terrestres, es impensable que continúen en desarmonías, de modo que descender es por inercia"
"La paz interior es la espera de tiempos nuevos, y mejores, ésta humanidad ha de ser informada que le aguarda todo un camino lleno de conocimientos, y experiencias buenas, es el momento de que cada uno elija reconocer la presencia del PADRE UNIVERSAL, nuestro origen común está en él, revelar su condición amorosa, y su bondad es parte de lo que hemos de aprender, nuestro avance se basa en la conciencia y no en el temor"
"Yo soy tu Ajustador de Pensamientos dejando la escena, todos son amados en nuestro seno, pasen buenos días".
Fin.