Ta sama wiadomość po angielsku :https://forum.serara.org/index.php?topic=21765.msg104352#msg104352Przekazał : Ghost Dancer, młodszy członek
Kategoria / Temat : Wątki nowych przekazów / Rozmowa ojca i syna
« 24 grudnia 2024 r., godz. 20:15:59 »
Mówi FRAGMENT BOGA. Zdecydowałem się przemówić przez tego znanego na tym forum jako Ghost Dancer, przedtem znanego jako Wenebojo, tak. Przez ostatnie kilka miesięcy, jeśli nie lat, próbował on nawiązać ze MNĄ kontakt. Dopiero całkowite wyeliminowanie jego formalnego systemu wierzeń sprawiło, że mogę i będę mówić otwarcie przez niego i jako on zwracam się teraz do was wszystkich.
Przez tysiąclecia istniały niezbyt subtelne wskazówki dotyczące tej otwartej komunikacji, ale ludzkość wybiera, a raczej woli robić rzeczy w pocie czoła, ciekawe ? Niektórzy z was uczeni w literaturze biblijnej mogą pamiętać pewien cytat mówiący, że „Jestem bliżej ciebie niż twój własny oddech”, a jednak postanowiliście wyobrażać sobie OJCA poza wami, gdzieś daleko, być może spoczywającego w jakiejś chmurze cumulusów poza zasięgiem czy wyobraźnią ?
Wszyscy na tym forum zmęczyliście się już dobrymi nowinami o drugim przyjściu Chrystusa, zarówno na ten ziemski świat znany jako Urantia, jak i do waszych serc, gdzie naprawdę przebywam od teraz.
Ten przekazujący może się ustosunkować do kiepskich tłumaczeń, ponieważ sam jest członkiem czerwonej rasy. Ile razy mówiono im, że mogą żyć na swoich ziemiach i polować na bizony, jak im się podoba, tylko żeby zostać skoszonym jak chwast w wysokiej trawie ? Mówię to, bo nigdy nie zostawiłem was tutaj samych, moi ukochani.
Drugie Przyjście Chrystusa to moje narodziny w was. Mówię oczywiście o świadomości Chrystusa ? Więc nie biegnijcie jeszcze wszyscy kupować białej sukni i sandałów. Kocham was takimi, jakimi jesteście. Kiedyś powiedziałem: „Nie myśl o sobie”. To jest dokładnie to, w jaki sposób jestem w stanie komunikować się przez niego i mogę teraz przez ciebie, jeśli tylko taka będzie twoja wola ? „Bądź wola Twoja Ojcze” to piękna i najdoskonalsza mantra, nieprawdaż ?
Jest coś, co wkrótce nadejdzie do waszego świata. Można powiedzieć, że wielkie światło ? I w tym Świetle otrzymacie wszystko, czego naprawdę pragniecie, czyli otwartą komunikację ze WSZYSTKIM, CO ISTNIEJE. Koniec z kłopotliwymi próbami medytacji czy kosztownymi podróżami do Indii w poszukiwaniu guru ? Koniec z inwestowaniem w książki czy kursy online, lecz wyraźna relacja proszenia i otrzymywania lub przewodnictwo przez Pasterza Jego owieczek, że tak powiem, ale po co czekać na przyszłość, skoro możecie mieć to wszystko już teraz ? Możecie pytać czym jest teraz lub chwila obecna ? Jest to miejsce, w którym nie myślicie o swoim doczesnym ja i dołączacie do Chrystusa, swojego prawdziwego ja w wieczności jako duch, którym jesteście i zawsze byliście. A może naprawdę wierzyliście, że wszystko, czym jesteście, to życie w ciele ? Albo „grzech pierworodny”, jeśli chcecie w to wchodzić ? To tylko wiarą w oddzielenie, które nigdy nie miało miejsca, to kłamstwo. Czym jest to kłamstwo, jak nie fałszywym systemem wierzeń. Jeśli coś wam już nie służy, to wszystko, co musiscie zrobić, to zmienić zdanie. Czy nie jest to proste ? Dlaczego miałbym cokolwiek utrudniać ? Jaki ojciec chciałby być odcięty od swojego syna lub brata z takiego powodu ? Wszyscy jesteście we MNIE, a Ja w was. Nigdy nie chciałbym, żeby było inaczej, więc nie jest.
Jestem tym, czym jestem, jestem wszystkim i niczym jednocześnie. Jestem następnym oddechem, który bierzecie, jestem następnym kęsem jedzenia, którym cieszę się poprzez was, a wasz sąsiad jest tam, gdzie Ja jestem, nim lub nią też. Kochajcie bliźniego swego tak, jak Mnie kochacie, ponieważ to, co czynicie drugiemu, Mnie czynicie, ponieważ jestem waszym wszystkim i jesteście moi, żebym was miał i trzymał na wieczność ! Tak mi dopomóż BÓG.
To był i na zawsze będzie twój UŁAMEK BOGA. Przywołuj mnie, zawsze ci odpowiem. Z kim innym mam rozmawiać ? (OJCIEC się śmieje.)